2010-01-29 14:39:50• hírek • Szatmar.ro

Csirkemell füstölt szalonnába bújtatva

A csirkemell sokak kedvenc húsfélesége. Recepttől függően többnyire egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, ugyanakkor elkészítési módjától függően nagyon laktató is lehet.

Elkészítéséhez: 4 nagy, kicsontozott és lebőrözött csirkemell, 20 dkg szeletelt füstölt szalonna, 3 csokor petrezselyem, só, citromlé és 10 - 15 dkg vaj szükséges.

A csirkemell elkészítése előtt elsőként bemelegítjük a sütőt, 180-200 fokra. Amennyiben szükséges a csirkemelleket kicsontozzuk, kiszedjük belőle az inakat és lebőrözzük. Közben felolvasztjuk a 15 dkg vajat, és a nagyon finomra vágott petrezselymet ebbe beleforgatjuk, majd citromlével, sóval ízesítjük, és a tűzön addig kevergetjük, amíg kissé meg nem fonnyad. A csirkemelleket egymás mellé helyezzük, egyenként megkenjük vajas petrezselyemmel, majd összegöngyölítjük őket. Az így elkészített nagy tekercseket a szalonnaszeletekkel körültekerjük, és tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. Ha ezzel készen vagyunk a sütőbe tolva hozzávetőleg 40 - 45percig sütjük.

A hús akkor jó, ha megpuhult és a szalonna is ropogósra sült. Miután kivettük a sütőből 10 percig pihentetjük, ezt követően másfél ujjnyi vastag szeletekre vágva egy tálba tesszük. Van aki a levét is a hús mellé tálalja, külön egy kisebb tálban. Önmagában is laktató, de leginkább zöldségekkel, salátával vagy burgonyapürével kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: